Saturday, July 26, 2014

„Frenezia” de Francesca Lia Block | Book review

„Frenezia” de Francesca Lia Block, Editura CORINTeens

Sinopsis:

„Lui Liv i s-a întâmplat ceva care i-a schimbat complet viața. Din acest moment, se simte pierdută... nu se mai regăsește în nimic. Singurele clipe în care este cu adevărat ea însăși sunt cele petrecute alături de prietenul ei, Corey, în pădurea din jurul orașului în care cei doi locuiesc. Dar lucrurile continuă să se complice: în pădure, Liv este urmărită de o femeie misterioasă, un grup de băieți ciudați o pândesc... și tot aici află de blestemul ce pare că o va bântui pentru totdeauna. Blestemul care, cu patru ani în urmă, i-a provocat FRENEZIA. Și care i-o poate provoca din nou, cât de curând...”

Și acum, părerea mea (spoilers alert): 

 Un lucru vi-l pot spune despre cartea asta, la orice m-aș fi gândit când am citit sinopsisul, doar la asta nu. Liv este, de fapt, un vârcolac. Fiind prima carte cu o astfel de temă pe care am citit-o până acum, chiar mi-a depășit așteptările. Am fost mereu puțin (mai mult) sceptică în ceea ce privește creaturi ca vârcolacii sau vampirii, dar cred că „Frenezia” tocmai mi-a lărgit orizonturile. Nu este neapărat o capodoperă, limbajul este simplu, chiar prea simplu dacă mă întrebați pe mine, iubitoare de metafore și sinestezii. Însă este o carte accesibilă și interesantă, pur și simplu nu poți să aștepți să citești următorul capitol, fiindcă te lasă cu sufletul la gură.

Chiar și Cassandra Clare (autoarea seriei „Instrumente mortale”) a spus despre cartea aceasta că este „Un roman care te captivează și pe care nu-l poți lăsa din mână până la ultima pagină.”, și nu pot decât să fiu de acord cu ea, pentru că așa am făcut și eu.

Asta este prima mea recenzie deci, vă rog, fiți blânzi! Spor la citit!No comments:

Post a Comment